maanantai 25. joulukuuta 2017

Betoniaskartelua

Löysin uuden tuttavuuden - betonin. Niin helppo ja nopea askartelumateriaali. Toki kuivumisvaihe vaatii aikaa.
Tänä vuonna tuli tehtyä muutamat joululahjat betonista. Kuusia ja kynttilälyhtyjä. Betoniset koristeluesineet taitaa olla tällä hetkellä in, vai ehkä jo vähän ohimenevä vaihe, mutta kaupoistakin niitä löytyy.

Ensimmäiseksi tein betonisia koristekuusia. Nämä on valettu kertakäyttöisiin kuoharilaseihin. Nimenomaan täysin kartion mallisia laseja oli vaikea löytää, mutta vihdoin löytyi sitten Lidlistä ja Tokmannilta. Muotit siveltiin eka ruokaöljyllä, että betoni lähtee sitten irti kuivuttuaan. Sitten vaan tarpeeksi löysä betoni muottiin ja odotellaan.




Valmiit kuuset maalasin erivärisillä maaleilla ja koristelin timanteilla. Näistä ei tullut ihan niin hinoja kuin piti, mutta ensi vuonna paremmin.




 Seuraavat työt olivat sitten kynttilänjalkoja. Tein ensimmäisellä yriyksellä neliöitä. Näissä ongelmaksi tuli se että ne olivat kuivumassa kylppärin lattialla, ihan viemärin vieressä, jossa tietenkin kaato yhteen suuntaan. No he he, niistäpä tulikin vähän vinoja.





Seuraavat laitoinkin sitten kuivumaan pesukoneen päälle, ja nämä onnistuivat oikein loistavasti.




Eli harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa. Käytin betonina näissä K-Raudasta saatavaa askartelubetonia. 5kg pussi maksoi noin 10e luokkaa.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti