lauantai 10. maaliskuuta 2018

Lehtilaatikko


Halusin kokeilla uutta tuttavuutta - kalkkimaalia. Näin facebookin askartelu ryhmässä idean kuinka vanhaa perunalaattikoa oli käytetty lehtitelineenä, toki vähän eri tavalla kuin mitä tässä käytän. Ajatus oli ensin tehdä samanlainen, eli laatikko olisi pysty suunnassa, mutta ikean puulaatikko sattui olemaan juuri 1cm liian kapea, ja en halua että lehdet taittuvat. Päätin siis tehdä toisenlaisen. Ihan perus puulaatikko mutta pyörät alle, jotta siivotessa olisi helpompi liikuttaa.

Ei muuta kun ikeasta kootava laatikko, ja K-Raudasta kalkkimaalia. Maalina käytin Rust-Oleum Chalky Finish -maalia, ja sävy on Duck Egg. Sävy on siis tuollainen hennon vaalean sininen. Olisin halunnut päälle lakan, mutta sitä ei ollut saatavana värittömänä niin päädyin vahaan. 

Maalasin ensin kaikki osat kalkkimaalilla. Maali kuivuu todella nopeasti. Kun olin viimeisen osan maalannut, oli ensimmäinen jo kuiva. Päälle vaha. 

Tämän jälkeen kokosin laatikon ja kiinnitin kalustepyörät. Olin valinnut pienet pyörät, mutta en muovisia, sillä ne eivät mielestäni kestä.


Lopuksi vielä laatikko paikalleen ja lehdet sisään. Valmista!
Kalkkimaali oli kyllä sen verran mukavan tuntuinen, että aion testata sitä johonkin muuhunkin.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti